PRE-CURSA.
Com tots els que participem en aquest apassionant mon
de les curses, la previa de la cursa, també forma part
d'aquesta, i quan es de dimensions considerables, tot es
multiplica i per tant les sensacions també.
Amb aixo vull venir a dir, que 15 dies avans de la cursa
ja estas dels nervios, personalment despres de portar
3 setmanes de càrrega màxima (25-30h set/entreno)
tal com diu la teoria, toca baixar volums, passant a ser
aquesta setmana de 15horetes d'entreno.
La setmana previa al repte es agonica, molt mes que la
propia cursa... Amb volum de 6h setmanals i carregant
d'hidrats i hidratant al màxim, de forma desmesurada,
genera al esser humà una sensació se supercompensació
que et fa sentir rarissim, surts a trotar i et fa mal tot, etc....
Res s'enten, pero tot es psicològic, estas fent el que toca,
pel dia "X" rendir al màxim. No es senzill...
LA CURSA.
4:30 Sona el despertador, es el dia "X".
4:35 Dutxa, crema solar i baselina en zones baries
inclús dins els mitjons per la bici i el correr.
4:50 Esmorzar: torrades amb pavo, yogurt, platan
i cafeto per anar entrant en solfa.
5:45 Entrada a Boxes, tots corredors posant-se
neoprè dins carpa de boxes, encara es de nit,
impresiona, aqui no hi ha atleta popular, la
majoria no vivim d'aixo, pero vivim per aixo...
Observo que la major part d'atletes ja porten el
traje de bici sota el neoprè, jo canvio de plans i
també me'l poso, aixi es guanya força temps a
la transició...
6:30 Canonada de sortida, 3800 de natacio, en
el meu cas meu prenc en calma, amb una sortida
algo moguda amb cops, patadesi alguna manotada...
Hem relaxo i vaig nedant pensant en el dia que
tinc per davant i que cap allà a mitja tarda si tot va be
serem finishers d'aquest carrerón !
7:30 En una horata meu poleixo i faig transició rapida
en 4' ja soc dalt de la bici, carregat de barretes, i
l'esmorzar, una bossa zip de pure d'arros, que me'l
prenc a l'alçada de les Borges, per fer una bona base
d'hidrats de carbo d'assimilació lenta.
11:30 La Figuera km100 de bici, aqui podiem deixar
bossa amb aliment, hem prenc el MEGA-POWER de
Nutrisport 500Kcal en un batut, algo mes de barretes
al sarró hi ha seguir.... El clima ens acompanya hi hem
troboforça be.
14:15 Montrroig, aqui hem prenc un zip de pure de
patata casolà amb un STIMUL-RED (gel-cafeina)
de postre perque el ritme no pari. La idea es de fer
bona base per a la Marató, amb una horeta per digerir
i poder fer la Marató amb una base sòlida tirant només
de gels i cola.
15:15 Arribo a Salou, km180 de bici, a per cert, amb
la bici vaig parar 2 cops a orinar, es un dels defectes
de l'organisme humà, ha d'anar depurant...
Transició de 3' hi a pels 42km de cursa a peu...
Hem noto be i faig els primers 5km a 4'15''/km
amb una mica de molesties al quadriceps que marxa
aviat....El problema es un altre, que no he digeritr be
el pure de patata, n'he pres massa.... He de baixar
notablement el ritme a 4'45''/km per veure si poc a
poc va marxant, no m'entra res i vaig convinant
mig got d'aigua i mig de cola en cada avituallament
per mirar de gestionar el tema...Al km21 de la Marató
sembla que desaparegui el dolor estomacal i hem prenc
un gel avans de que sigui massa tard, el ritme segueix
igual, el desgast de la bici elevat, no me'l deixa
incrementar...Molta gent camina i no es per menys,
la prova resulta dura com prometia ser i tothom acava
fent 1h per sobre el temps que ja tenia en curses d'aquest
tipus...
Un segon gel STIMUL-RED per a fer front als ultims 10Km
de la carrera, que per cert de plana no en tenia res...
Aquest, junt amb els ànims del equip de CAMBRILS TRIATLÓ
i l'equip de muntanya OBRINT TRAÇA m'han ajudat arribar
a meta i aconseguir un repte mes, del tot inoblidable per sempre
mes.
Fa 4 dies
Jo de gran vull ser com tu. A veure si el proper any ens trobem fent la mateixa cursa. Ens ha picat el "gussanillu" aquest any. Ja ho veurem. Enhorabona de nou. No és fàcil fer tantes coses i fer-les tan bé.
ResponElimina